Individuele coaching

Echte verandering komt vanuit jezelf

Ieder van ons is uniek. We staan er wellicht niet zo vaak bij stil. En toch werken we, voorals als SEH artsen heel veel samen met anderen.  Jouw drijfveren en overtuigingen kunnen in je de weg zitten, zonder dat je dat direct voor ogen hebt staan. Het loopt niet lekker thuis of op het werk, je vindt het lastig om bepaalde keuzes te maken.  Het kan ook zijn dat er een gevoel van ongenoegen is zonder dat je daar precies de vinger op kan leggen. Je voelt je niet gewaardeerd. Allemaal voorbeelden van situaties waar het goed kan zijn om eens te kijken naar je opgedane ervaringen en overtuigingen. Of terwijl hoe sta je in het leven ? Bewustwording daarvan is niet altijd makkelijk maar levert je inzicht waarom je iets doet. Alleen zo kan er iets veranderen als jij dat wil.

Als coach ben ik eerlijk maar soms ook confronterend. Maar altijd op een respectvolle manier. Lees hieronder ervaringen van je collega’s.

Reviews

In een lastige fase na het afronden van mijn opleiding en het beginnen als SEH arts heeft Anne-Marie mij gecoacht. Vooraf had ik geen idee dat dit mogelijk was, maar Anne-Marie heeft me daar enorm bij geholpen Vooral duidelijk te krijgen wat voor mij belangrijk is. En dat bleek een ontzettend belangrijk uitgangspunt. Door dat ik zelf helder had wat mijn ‘basisbehoeften’ waren kon ik zelfverzekerd in mijn nieuwe positie stappen en kon ik bij mijn eigen waarden blijven. Dit heeft ook nog eens tot goede uitkomsten geleid, waar ik heel tevreden mee ben.
Anne-Marie coachte mij op een zeer prettige manier. Wat ik bijzonder vond is dat zij regelmatig rake woorden kon geven aan gevoelens en gedachten die ik zelf nog niet onder woorden kon brengen. Ik vond het ook heel fijn dat Anne-Marie me na een gesprek even een korte samenvatting stuurde met belangrijke punten en ‘opdrachten’ om voor een volgende keer over na te denken. Ik heb geen moment de coaching als te sturend of pushend ervaren, juist iets waar ik vooraf wat huiverig voor was. Het contact was erg vertrouwd en voelde zonder twijfel 100% veilig. Als de gelegenheid zich voordoet zou ik zo weer een coachingstraject met Anne-Marie aangaan.

SEH arts

Aan het begin van mijn loopbaan als arts ben ik gecoacht door Anne-Marie. Zoals alle artsen weten is dat een hectische periode waarin er veel van je gevraagd wordt en je regelmatig jezelf tegen komt. Tijdens deze periode hebben Anne-Marie en ik regelmatig contact gehad en heeft ze mij geholpen met de obstakels die ik tegen kwam en de confrontaties met mijzelf. Ik heb haar leren kennen als een prettige coach die goed luistert, eerlijke en soms confronterende vragen durft te stellen. Anne-Marie creëert een veilige omgeving en stelt vragen die je naar nieuwe inzichten leiden. De coaching heeft mij veel inzichten gegeven en heeft erg geholpen in de eerste maanden als arts.

ANIOS SEH

EMD Coaching & Consultancy is aangesloten bij NOBCO