Over mij

Mijn missie

Collega’s waarmee ik samenwerk in de zorg werk, geïnspireerd, fit en bevlogen houden. Respectvolle en succesvolle samenwerking binnen vakgroepen, teams en maatschappen. Daar waar de communicatie en samenwerking stagneert of conflicten ontstaan, een bijdrage leveren aan het opnieuw ontwikkelen van een gemeenschappelijke visie en overeenkomstige belangen. Zorg leveren is intensief. Energie van professionals moet voor een duurzaam resultaat, optimaal worden ingezet. (Team-) Coaching, intervisie begeleiding en mediation leiden elk op hun eigen wijze tot een krachtiger inzet van professionals of samenwerking tussen hen.

Mijn visie op Spoedeisende zorg

De groei van Spoedeisende geneeskunde, op weg naar een zelfstandig medisch specialisme is een proces dat gedeeltelijk gelijkenis vertoond met landen als VS en Australië, waar deze groei al is doorgemaakt. De organisatie van de Nederlandse zorg is echter heel anders. Dynamiek ontstaat daar waar we wat van andere rolmodellen of zorgstelsels kunnen leren (of juist niet). Nederlandse Spoedeisende zorg wordt inmiddels grotendeels geleverd door opgeleide Spoedeisende hulp artsen knmg. Daar hoort groei en autonomie van een vakgebied bij. Dit proces van voortdurende beweging, verandering en groei naar een zelfstandig specialisme fascineert mij. 

Mijn visie op SEH artsen

Spoedeisende Geneeskunde is een realtief jong en dynamisch vakgebied. Spoedeisende hulp artsen knmg zijn opgeleid om in te spelen op deze problematiek. Omgaan met wisselende stromen aan patiënten aanbod. Ongedifferentieerde patiënten opvangen met aandacht voor specialisme overstijgende casuïstiek. Stabilisatie van instabiele patienten. Procedurele Sedatie en Analgesie. Bedside Echo technieken om snel te kunnen differentiëren.

Groei en toenemende autonomie is belangrijk voor Spoedeisende hulp artsen om kwaliteit van zorg te leveren en bevlogen te blijven. Focus op groei van ons vakgebied en verdere ontwikkeling van het vakgebied van de Nederlandse Spoedarts vind ik belangrijk. Door allerlei oorzaken wordt de verdere groei van ons vakgebied en het uitoefenen van ons vak in al zijn facetten soms belemmerd.  De focus moet wat mij betreft liggen op de beste zorg voor de acute patient. En dat betekent voor mij, het verder ontwikkelen van de Nederlandse Spoedeisende spoedzorg, door Spoedeisende hulp artsen knmg.

Over mij

Ik ben een enthousiaste Spoedeisende hulp arts knmg, Na wat omzwervingen past de spoedeisende geneeskunde het beste bij mij. Zelf ben ik een energiek persoon. Ik sport graag en ben graag buiten. Reizen zit in mijn bloed. Ik ben eerlijk en transparant, op een respectvolle manier. Professionaliteit is voor mij belangrijk.

Gedurende mijn loopbaan als Spoedeisende hulp arts kreeg ik steeds meer behoefte aan tools die ik niet voldoende heb geleerd tijdens mijn medische opleiding.  Door het volgen van opleiding tot (Team) coach, intervisie begeleider en mediator MfN heb ik inmiddels bijgeleerd. En ik ben nog lang niet klaar ! “Learning never exhausts the mind” *

Met coaching en consultancy wil ik bijdragen aan het duurzaam functioneren van professionals in de (acute) zorg. Zorg leveren is mooi maar intens. Weten waar je zelf en met je collega’s voor staat is een krachtige basis.

*Leonardo da Vinci

 

Waar staat EMD coaching and consultancy voor?

 EMD staat voor “Empowering Medical Doctors”. Dokters en medisch professionals zijn intrinsiek gemotiveerde, bevlogen professionals. Door mijn coaching en consultancy wil ik bijdragen mijn collega’s duurzaam in balans te houden zodat ze en met passie en energie zorg kunnen leveren.

Waarom staat er een boom in mijn logo ?

Een gezonde boom staat stevig met zijn wortels in de grond en kan daardoor meebewegen en overleven in alle seizoenen. Die stevigheid en kracht hoop ik door te kunnen geven door mijn aanbod aan diensten van coaching en consultancy.