Over mij

Mijn missie

Mijn visie op Spoedeisende zorg

In Nederland hebben wij recent een aanvraag gedaan om als medisch specialisme erkend te worden. Dat is een mooie en belangrijke stap ! Daarnaast  zijn er steeds meer mogelijkheden voor kwaliteitsregistratie.  Dankzij veel hardwerkende collega SEH artsen hebben wij steeds meer protocollen en kennis van allerlei specifieke kennisgebieden binnen de spoedeisende geneeskunde. Er zijn veel ontwikkelingen gaande op dit moment. Voor mij is het heel duidelijk dat SEH artsen de scepter moeten zwaaien op een SEH en de spil zijn in de zorg van de acute patiënt. Centraal bij de SEH arts staat kennis van de  zorg in de acute keten.

Mijn visie op SEH artsen

SEH artsen zij team-players bij uitstek. Zij werken samen met verpleegkundigen, physician-assistants, arts-assistenten, huisartsen en andere medisch specialisten. Een SEH arts is een acute generalist. Maar wel met hele specifieke kennis en vaardigheden. Bij uitstek zijn zij geschikt voor een patiënt met een ongedifferentieerd probleem. In toenemende mate maken we gebruik van technieken om snel bedside differentiaal diagnostiek te kunnen doen. Door al deze snelle ontwikkelingen zijn we nu klaar om een erkend medisch specialisme te zijn. Maar met deze erkenning zijn we nog niet klaar, er is nog van alles te doen om naast inhoudelijk medisch specialist te, zijn verder te ontwikkelen. Persoonlijke en professionele groei gaan hand in hand. Een dokter die goed in zijn vel zit en goed kan samenwerken, daar wordt de zorg en de patiënt beter van.

 

 

Over mij

 Ik ben een energiek persoon. Ik sport graag en ben graag buiten. dit houd mij in balans. Reizen zit in mijn bloed, maar dan wel het liefst naar warmere streken. Ik ben moeder van twee kinderen en vind het fijn om samen met mijn gezin activiteiten te ondernemen, te reizen of gewoon met elkaar “te chillen” (zoals mijn kinderen zouden zeggen). Een goed boek lezen vind ik ook heerlijk.

Door het werken als waarnemer heb ik ruimte gecreëerd om allerlei opleidingen te kunnen doen die ik misschien anders niet zou hebben gedaan. Hierdoor ontwikkelde ik mij ook op andere wijze. Dat brengt mij veel voldoening. Het is een voorrecht om een leven lang te kunnen leren. 

 

Waar staat EMD coaching and consultancy voor?

 Ik schreef het al eerder; EMD staat voor zowel “Emergency Medicine Department en  “Empowering Medical Doctors”. Bij beide ligt mijn hart.

Waarom staat er een boom in mijn logo ?

Een gezonde boom staat stevig met zijn wortels in de grond en kan daardoor meebewegen en overleven in alle seizoenen. Die stevigheid en kracht hoop ik zelf te behouden en door te kunnen geven